Verbintenissenrecht

Het verbintenissenrecht is een onderdeel van het burgerlijk recht dat betrekking heeft op overeenkomsten. Het is een breed rechtsgebied en regelt onder meer de verhoudingen tussen natuurlijke personen, rechtspersonen en de overheid. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan koopovereenkomsten, huurovereenkomsten, arbeidsovereenkomsten en de overeenkomst van opdracht. De duur van een overeenkomst, de opzegbaarheid, de afdwingbaarheid, de voorwaarden en de ontbinding en vernietiging zijn aspecten die een belangrijke rol spelen bij overeenkomsten.

De wet onderscheidt verbintenissen uit overeenkomst en verbintenissen uit de wet. Onrechtmatige daad, zaakwaarneming, onverschuldigde betaling en ongerechtvaardigde verrijking zijn verbintenissen uit de wet. Onze advocaten zijn specialisten op alle gebieden van het verbintenissenrecht en kunnen u voorzien van professioneel juridisch advies.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze, onze dienstverlening of over ons kantoor? Twijfel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

  • Velden met een * zijn verplicht