Goederenrecht

Het goederenrecht regelt het eigendom van en zeggenschap over roerende en onroerende goederen en de zakelijke rechten die daarop betrekking hebben. Dit rechtsgebied is veelomvattend en heeft een bijzonder karakter. De absolute (goederenrechtelijke) rechten kunnen namelijk tegenover eenieder worden ingeroepen. Zowel particulieren als ondernemers komen hiermee in aanraking. Een particulier heeft bijvoorbeeld jarenlang de grond van de buurman in gebruik, is hij al dan niet eigenaar geworden door verjaring? Of, een particulier kan de hypotheek van zijn woning niet meer betalen en de bank is voornemens zijn hypotheekrecht uit te winnen, wat zijn hiervan de gevolgen? Een ondernemer kan tegen vraagstukken aanlopen omtrent de eigendomsverkrijging, -overdracht en/of -voorbehoud. Welke rechten heeft de ondernemer bij levering onder eigendomsvoorbehoud? Wat zijn de gevolgen als de wederpartij failliet wordt verklaard? Denk tevens aan onderwerpen zoals volmacht, bezit en houderschap, vruchtgebruik, erfdienstbaarheid, opstal, appartementsrechten en pand- en hypotheekrechten.

NOME Advocaten kan particulieren en ondernemers hierover adviseren. Uiteraard kunnen onze advocaten u ook bijstaan tijdens een gerechtelijke procedure. Mocht u vragen hebben over het goederenrecht dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek. Indien u enkel advies wenst over een geschil kunnen wij u een adviesgesprek van € 95,- bij ons op kantoor aanbieden.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze, onze dienstverlening of over ons kantoor? Twijfel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

  • Velden met een * zijn verplicht