Burenrecht

Het spreekwoord luidt: ‘Beter een goede buur dan een verre vriend.’ Helaas komt het regelmatig voor dat buren in een geschil terechtkomen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de overhangende takken van de buurman of een drastische uitbouw van de naaste woning waardoor uw woongenot wordt beperkt. U kunt echter ook denken aan erfgrensgeschillen of geschillen over stank-, geluids- of visuele overlast. U heeft dan te maken met het burenrecht uit Boek 5 van het Burgerlijk Wetboek. De wet bepaalt bijvoorbeeld dat u de overhangende takken van uw buurman mag snoeien als uw buurman dit, ondanks aanmaning, nalaat (artikel 5:44 BW). De wettelijke bepalingen omtrent het burenrecht zijn echter wel van regelend recht. Dit betekent dat buren anders kunnen overeenkomen.

Bij onze advocaten kunt u terecht voor al uw vragen omtrent dit rechtsgebied. Zij kunnen u (schriftelijk) adviseren over het geschil met uw buren. Uiteraard kunnen zij u hierin ook bijstaan door uw buren aan te schrijven of, indien nodig, te betrekken in een gerechtelijke procedure.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze, onze dienstverlening of over ons kantoor? Twijfel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

  • Velden met een * zijn verplicht