Aanbestedingsrecht

Onze advocaten zijn specialisten met veel praktische advies- en proceservaring op het gebied van aanbesteding. Het aanbesteden van opdrachten is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Naleving van het (Europese) aanbestedingsrecht staat hoog in het vaandel en krijgt ook in de media steeds meer aandacht. Overheidsinstanties zijn op grond van het aanbestedingsrecht verplicht een (Europese) aanbestedingsprocedure te voeren voor inkoopopdrachten met een waarde boven het Europese drempelbedrag. Te denken valt aan opdrachten voor de bouw van een gemeentehuis of school, het leveren van een nieuw softwaresysteem of thuiszorgdienstverlening.

Er gelden strikte voorschriften voor de wijze van aanbesteding. Naarmate de geschatte waarde van een opdracht hoger is, gelden striktere voorschriften. Bij waarden boven de Europese drempelwaarden dient rekening te worden gehouden met termijnen, de wijze van aankondiging van opdrachten en de te volgen procedures. Onder de drempelwaarden gelden de zogenaamde algemene beginselen van aanbestedingsrecht. De reikwijdte hiervan is nader bepaald in (Europese) rechtspraak.

Geregeld is er sprake van nieuwe rechtspraak op het gebied van aanbestedingsrecht. Dit zorgt ervoor dat het inwinnen van goed juridisch advies in veel situaties onmisbaar is. Onze advocaten beschikken over de nodige kennis en ervaring om u te voorzien van gedegen juridisch advies. Wij bieden u onder meer professionele begeleiding bij het organiseren en doorlopen van een aanbestedingsprocedure, het adviseren ten aanzien van het inschrijfproces en juridische bijstand in aanbestedingsgeschillen.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze, onze dienstverlening of over ons kantoor? Twijfel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

  • Velden met een * zijn verplicht